Olika typer av hud
Featured

Olika typer av hud

De viktigaste hudvårdsprodukterna du bör äga.

Vilka är de viktigaste hudvårdsprodukterna du bör äga? 

Rengöringsprodukten är väldigt viktig. Det är viktigt att du satsar på en mild rengöringsprodukt som rengör huden utan att totalt tömma den på fukt och dess naturliga skyddsbarriärer.  En bra dagkräm ska skydda huden mot solens uva-strålar och föroreningar. Se även till att ha en riktigt bra reparerande nattkräm.
 

Viktigaste råden till din dagliga hudvård?

Rengör din hud med milda produkter morgon och kväll. Det är speciellt viktigt i vårt kalla klimat att välja en mild rengöringsprodukt.
Smörj in dig med en bra fuktkräm med SPF 15 - även om solen inte skiner så mycket här i Norden. De skadliga strålarna finns hela tiden, även om det är molnigt eller om du sitter på ett kontor hela dagen.
Lyssna inte på pratet och skrubb, exfoliering, peeling, microdermabrasion och så vidare. Lämna din hud i fred och undvik att stressa och och misshandla den.
 

Din huds värsta fiender?

Sol, Föroreningar, Socker

Tre typiska misstag?

Otålighet när det gäller synbara resultat, vilket får många att kasta sig över alltför starka produkter - till exempel vid åsynen av den första rynkan. Att lyssna till väninnornas historier om deras fantastiska upplevelser av peeling eller microdermabrasion - utan att undersöka om det överhuvudtaget passar ens egen hudtyp. I allmänhet tål mörkare hudtyper kraftiga peelingar bättre, medan ljusare hudtyper är känsligare och inte tål peeling. Röka, inta alkohol eller andra droger är förstörande för din hud. 
 

Myter inom hudvård?

Att din hud blir matt om du använder samma produkter år efter år. Det är ett missförstånd. Det är sant när det handlar om schampo. Men det gäller inte hudvård. Nyckeln till en vacker och välvårddad hud är att använda samma produkter och ha en fast rutin. Cellerna tycker inte om förändring. Att du får finnar om du använder för feta eller oljerika produkter. Så länge du satsar på krämer som inte täpper till porerna får du inte finnar. Att peeling, microdermabrasion och andra starka skrubbningar och rengöringar är bra för huden. Det är det inte. Speciellt inte för kvinnor med ljus hud som är extra ömtålig.